נפטון עובר למזל טלה (בגלגל הטרופי) ב-31 במרץ 2025

ב-22 באוקטובר 2025 נפטון חוזר לעוד קצת לדגים

המעבר הסופי לטלה יהיה 26 ינואר 2026 ונפטון ישאר שם עד 2038-2039

נפטון המייצג את התודעה הקולקטיבית ובמיוחד את התת מודע הקולקטיבי, השראה, חיבור עמוק לחיים וגם כאוס וקוסמוס (סדר). זהו שילוב אשר מחזק את תודעת ההיפרדות והעצמאות הקולקטיבית. הוא מייצג את כל מה שפראי ואינו נתון לשליטתנו. למשל החיים כפי שהם ללא התערבות אנושית, חוסר היכולת האנושית לשלוט בזמן, במחזורי החיים וכו'. 

עם נפטון בטלה משלים, סמלים וארכיטיפים קולקטיביים חדשים יכולים להתהוות בדמות סיפורי גבורה, כיבושים, הצבת מטרות, לחימה, פריצות דרך ועוד. נפטון בטלה אינו רוצה להיות יותר הקורבן אלא לקחת את המושכות בידיים ולנתב את דרכו דרך אתגרי החיים באומץ, כו גם ללכת בדרך שבה אף אדם עדיין לא הלך. 

עם נפטון בדגים נפגשנו עם האשליות והפחדים הקולקטיביים ברמות יותר עמוקות. זה כלל תאוריות קונספירציה רבות, אולם התברר שחלקן בכלל לא היו קונספירציות אחרי הכל. למרות שפלוטו בדרך כלל הוא הפרנואיד שמחפש את האמת מתחת לפני השטח, נפטון גם הוא סוג של פרנואיד, אבל אצל נפטון הפחדים הם לא תמיד ממשהו ממשי, במיוחד בשהותו בדגים.

עם נפטון בטלה, על מנת לחוות אחדות ומיזוג ולהתחבר אל מעבר למוכר ולידוע לתודעה שלנו, אל תת המודע הקולקטיבי, יש צורך בעצמאות וחיבור מחודש לעצמנו מנקודת מבט אחרת. כן, זה מרגיש קצת כמו אוקסימורון להפרד על מנת להתחבר מחדש, אבל זה בדיוק מה שקורה. מתחברים מחדש עם העצמאות והגדרת האינדבידואל.  

נפטון בטלה גם יהיה בצמידות עם סטורן (מחזור חדש) ומבנים פוליטיים-חברתיים-ממשלתיים מתחילים לשנות כיוון. יש רצון גדול יותר לייצר הפרדות מההיררכיה הפטריארכלית וחוקים ישנים. זהו סנכרון עם מחזור חדש ותכנים חדשים שנכנסים לתת המודע הקולקטיבי.המפגש של נפטון עם סטורן בטלה (סטורן יעבור לטלה הטרופי ב-25 במאי 2025) יוכל גם לעזור לנפטון להגדיר מחדש את הגבולות, את מערכת הערכים, את המבנים החברתיים-פוליטיים במובן הקולקטיבי. עבור עצמנו זו התכווננות והנחת יסודות לחברה חדשה שנרצה לחיות בה. להנהגה מותאמת יותר לצרכי הזמן והמקום.

ביחד עם פלוטו בדלי יש רצון לפרוץ מעבר למוכר ולידוע, לגלות עולמות חדשים. גם טלה וגם דלי הם פורצי דרך, כל אחד בדרך שלו. טלה רוצה להעיז ולגלות את מה שחדש ועדיין לא מוכר ולא ידוע. ללכת בדרך העצמאית והחדשה שלו. הדלי ירצה לקחת את הידע אל עבר העתיד ולחדש עם פריצות דרך טכנולוגיות והנעה של התיישבויות במקומות הנמצאים מחוץ לכדור הארץ. בנוסף השילוב בין נפטון בטלה ופלוטו בדלי הוא כזה שאינו מחפש את המסגרת הבטוחה והיציבה, את ההיררכיה הפטריארכלית, אלא את החדש והלא מוכר. זהו שילוב המביא עימו  פריצת גבולות, חידושים והמצאות, וגם קבוצות של אנשים המחפשים חיים אחרים, חדשים, כשבט וקהילה אבל גם כאלו המביאים את האמונות ואורח החיים שלהם לקיצוניות, בין אם אלו קבוצות אנרכיסטיות או פשוט כאלו המעוניינים באורח חיים אחר, התיישבות במקום שעדיין לא התיישבו בהם וכדומה. אני מעריכה שאחד הביטויים של השילוב הזה יהיה עלייה בפעילות של קבוצות טרור למיניהן. 

עבר, הווה, עתיד

בשנת 1861 החלה מלחמת אזרחים בארה"ב בדיוק ביום שנפטון נכנס לטלה 13 באפריל 1861. מרס, שליט טלה, היה בצמידות לאורנוס וזה נתן את הטון אל עבר הפעולה.

מעבר נפטון לטלה יפעיל גם את מפת האירוע של הכרזת העצמאות הפלסטינית בשנת 1988. במפה ניתן לראות את מרס בטלה בסקוור לסטורן ונפטון בגדי וגם לכירון בסרטן.אני מעריכה שנפטון בטלה יביא איתו לישות הפלסטינית מהלכים פוליטיים שאולי יגדירו מחדש את הגבולות וגם יאפשרו הקמת או הכרזה נוספת על הקמת מדינה פלסטינית רשמית. כמו כן תיתכן גם הפרדות בין הרשות הפלסטינית לארגוני הטרור בעזה שבראשם עומד ארגון החמאס.

נפטון בטלה נוכח גם במפתו של המלך ג'ורג' החמישי, בנם של המלכה ויקטוריה והנסיך אלברט. מתוך וויקיפדיה: "ג'ורג' היה המונרך הבריטי הראשון מבית וינדזור, אותו הקים מתוך הענף הבריטי של בית סקסה-קובורג-גותה הגרמני. במהלך מלחמת העולם הראשונה הוא ויתר על כל תאריו הגרמניים יחד עם קרובי משפחתו שהיו נתינים בריטיים, ושינה את שמו של בית המלוכה הבריטי לשם אנגלי. בתקופת שלטונו פוצלה המלוכה על ידי הפרלמנט הבריטי, כך שג'ורג' שלט בכל דומיניון כממלכה נפרדת, ובכך נסללה הדרך להתפתחותו של חבר העמים הבריטי. בתקופת שלטונו הוא התמודד עם עליית הסוציאליזם, הקומוניזם, הפשיזם, הרפובליקניזם האירי ועם ממשל הלייבור הראשון."

עוד מפה מעניינת עם נפטון בטלה היא של אנאנדי גופל ג'ושי, ההודית הראשונה שהפכה להיות רופאת נשים ולמדה רפואה מערבית בכלל. היא הייתה חלוצה ופורצת דרך עבור נשים הודיות רבות שבחרו לעסוק בתחום הרפואה, זאת למרות ההפלה שעברה בגיל צעיר.  

ביבליוגרפיה

Campion, Nicholas. 2004. Book of World Horoscopes. The Wessex Astrologer, England.

ויקיפדיה, ערך על ג'ורג' החמישי, בקישור

ויקיפדיה, ערך על אנאנדי גופל ג'ושי בקישור